пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Держава перевірить отримувачів соціальних виплат

Раніше я писав про зміни законодавства, відповідно яких Держава отримала доступ до банківських рахунків громадян. В продовження теми уряд створив механізм реалізації контролю за отримувачами субсидій та соціальної допомоги. За ініціативи Міністерства фінансів, 18 лютого Кабінет Міністрів України затвердив 4 Постанови, що дозволяють завершити створення нормативної бази для функціонування процесу верифікації соціальних виплат та пенсій. 

Міністерством фінансів впроваджувало систему верифікації, що потребувало створення нормативної бази для функціонування процесу верифікації соціальних виплат та пенсій.  11 лютого Кабінет Міністрів вже ухвалив 3 Постанови, що забезпечують підключення Міністерства фінансів України до інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи щодо контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон. Постанови, ухвалені Кабміном 18 лютого, завершують створення нормативної бази, необхідної для проведення верифікації, та регламентують деякі аспекти верифікації виплат внутрішньо переміщеним особам. 


Зазначені дії дають можливість створити аналітично-інформаційну систему електронної верифікації та моніторингу, що допоможе виявити шахраїв та "мертві душі" серед отримувачів соціальних виплат, і тим самим допоможе покращити адресність соціальної допомоги на користь найбільш нужденних верств населення. Принаймні так вважає уряд. А громадяни мають бути готовими до того, що держава знаю про них все.  



Немає коментарів:

Дописати коментар