середа, 16 грудня 2015 р.

Корупція та права людини у ток-шоу "Розмова в студії"

Программа на каналах "Місто+" та "ІРТ" за участю представників правоохоронних органів, юристів, громадськості була присвячена двум важливим та пов'язаним між собою темам.


Причинами настільки високого рівня корупції в Україні є не тільки низькій рівень моральних якостей чиновників та депутатів, а й ментальність, яка дозволяє терпимо ставитись до корупції та використовувати корупційні практики самим громадянам. Також високий рівень втручання держави у економіку та суперечливість законодавства. 
 Из книги Лі Куан Ю " Із третього світу у перший", прем'єр-міністра Сингапуру, якому вдалося досягти значних успіхів у викоріненні корупції:

"Ми вирішили зосередити увагу Бюро з розслідування корупції (БРК - Corrupt Practices Investigation Bureau). на великих хабарників у вищих ешелонах влади. З дрібною сошкою мали намір боротися шляхом спрощення процедур прийняття рішень та видалення якої двозначності в законах шляхом видання ясних і простих правил, аж до відміни дозволів і ліцензування в менш важливих сферах суспільного життя. Зіткнувшись з проблемою засудження корупціонерів в судах, ми стали поступово посилювати закони.
==========
Найбільш важлива зміна в законі, зроблене нами в 1960 році, дозволяло судам трактувати ту обставину, що обвинувачений жив не за статками або розташовував об'єктами власності, що не міг придбати на свої доходи, як підтвердження того, що обвинувачений отримував хабарі."

Немає коментарів:

Дописати коментар