четвер, 3 грудня 2015 р.

Робота зі студентами, або Монтеск'є навіяв.

"Треба багато вчитися, щоб знати хоч трохи".
 Шарль-Луї де Монтеск'є (фр. Charles-Louis de Secondat, Baron de La Brède et de Montesquieu; 18 січня 1689— 10 лютого 1755, Париж) — французький правник, письменник і політичний мислитель.

Автор статей до «Енциклопедії, або Тлумачного словника наук, мистецтв та ремесел». Автор книг «Перські листи» і «Про дух законів».

Монтеск'є, а також Жан-Жак Руссо (1712—1778) і Джон Локк (1632—1704) заклали основи ідеології сучасних форм представницької демократії. За «принципом Монтеск'є» влада в правовій державі поділяється на законодавчу (парламент), виконавчу (кабінет міністрів) і судову (верховний суд країни), король (президент) повинен очолювати виконавчу владу.

Теоретик держави і права французьського Просвітництва Шарль Луї де Монтеск´є (1689—1755) у фундаментальній праці «Про дух законів» виклав суспільно-політичні погляди та вчення про державу та право, що принесло автору велику славу.

Йому належить вислів: «Треба багато вчитися, щоб знати хоч трохи». І це насправді так, у сучасному світі навчатись треба постійно, змінюватись швидко, що не відстати назавжди.

Тому мені було приємно, коли у 2012 році запропонували викладати у Полтавському інституті економіки і права. Досвід практичної роботи юриста та служби на керівних посадах місцевого самоврядування мав стати вагомим додатком до теоретичних навчань студентів-юристів.


Я викладав курс цивільного права, та спеціальні курси: «Об’єднання громадян в Україні» та «Дипломатичний протокол і етикет». Ця робота приносила задоволення від спілкування із студентами та вимагала постійно працювати над собою, тому розвиток був взаємним.  




Викладацька робота є корисною для практика та підвищує його професійний рівень

Немає коментарів:

Дописати коментар